Galériával

2021.09.30. 07:00

Déryné Emlékplaketteket adtak át az évfordulón Jászberényben

Déry Széppataki Róza tiszteletére koszorúkat helyeztek el a Déryné Emléktáblánál.

Illés Anita

A Jászkerület Nonprofit Kft., a Jász Múzeum, a Városvédő és Szépítő Egyesület szervezésében Déryné Emlékünnepséget tartottak szerdán délután Jászberényben. Déry Széppataki Róza színésznő halálának évfordulóján Hortiné Dr. Bathó Edit, a Jász Múzeum igazgatója méltatta a magyar nyelvű színjátszás nagyasszonyának munkásságát és pályatársaira is emlékezett.

A város legendás szülöttének tiszteletére a városvezetés, az intézmények és civil közösségek képviselői koszorúkat helyeztek el a Déryné Emléktáblánál, majd a Jász Múzeumban folytatódott az ünnepség.

Már hagyomány, hogy a beérkezett javaslatok alapján a Déryné Emlékbizottság minden évben elismeri a Jászság kulturális, művészeti életének kiválóságait. Ebben az évben kulturális, értékőrző tevékenységük elismeréseként a Jászberényi Kossuth Népdalkör és Beniczky Béla, a Jászberényi Nagyboldogasszony Főtemplom énekkarának karnagya kapta a Déryné Emlékplakettet.

A díjátadót Kovácsné Lajos Krisztina és Molnár László népzenei műsora színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában