Galériával

2021.09.26. 07:00

Emléktáblát avattak Fodor István Ferenc tiszteletére Jászjákóhalmán

Fodor István Ferenc életútját, munkásságát és érdemeit Forgács József a gazdakör tagja idézte fel.

Illés Anita

A Gubicz András Gazdakör megalapításának harmincadik évfordulója alkalmából ünnepséget rendeztek szombaton Jászjákóhalmán. Az eseményen emléktáblát avattak Fodor István Ferenc, a gazdakör alapítójának, egykori elnökének tiszteletére.

Életútját, munkásságát és érdemeit Forgács József a gazdakör tagja idézte fel.

– Fodor István Ferenc a közösségért, a gazdákért élt. Mozgatója volt a község kulturális életének. Azért állítottunk emléktáblát volt elnökünknek, hogy az utókor is megismerhesse tevékenységét – mondta.

Húsz évig volt a gazdakör elnöke, könyvtáros, népművelő, szociológus, a község rendszerváltó polgármestere, a Magyar Kultúra Lovagja, a Jászság és Jászjákóhalma Jászságért díjas helytörténésze.

A leleplezést követően Ivancsó István plébános megszentelte a márvány emléktáblát, melyet a gazdakör épületének falán helyeztek el.

Pócs János, a térség országgyűlési képviselője beszédében méltatta Fodor István Ferenc munkásságát. Mint mondta, magvető polgármesterként, gazdaköri elnökként és az egyházközség tagjaként mindent megtett annak érdekében, hogy a vidék ne eltaposva legyen, hanem zászlóvivője legyen az országnak.

A koszorúzás után a Községi Népdalkör műsora következett a gazdakör nagytermében, ahol Terjéki Tünde polgármester köszöntötte a jubiláló közösséget. Az ünnepséget megtisztelte Dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára is, aki megköszönte a gazdakörnek az agrárium és a település érdekében végzett értékőrző munkáját.

A rendezvényt régi mezőgazdasági eszközök kiállítása gazdagította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában