Egészséges környezet

2021.09.07. 20:00

Harmadik helyen végzett Szolnok az Európa Zöld Városa versenyben

A bírálat során figyelembe vették többek között a növényzet minőségét, sokféleségét, egyediségét is.

Szoljon.hu

20210412_Hamarosan elkészül a szolnoki Ormos Imre Park Fotó:Somi GáborÚN

A 2021 januárjában indult „Több Zöld Várost Európának” kampány célja, hogy megismertesse a politikusokat, várostervezőket, önkormányzatokat, ingatlanfejlesztőket, és más kapcsolódó szakembereket a városzöldítés fontosságával – olvasható az info.szolnok.hu-n.

Szolnok a versenyben harmadik helyen végzett. A dobogó legalsó fokáért járó díjat a kampány konferenciáján kedden délelőtt adta át Tarpataki Tamás agrárpiacért felelős helyettes államtitkár és dr. Orlóci László, a Magyar Díszkertészek Szakmai Szervezetének elnöke Fejér Andor alpolgármesternek.

A versenyben részt vehetett minden olyan – öt éven belül teljes mértékben megvalósult – projekt, amely a lakókörnyezetben lévő zöld infrastruktúra hozzáadott értékét megfelelően használja fel. A bírálat során figyelembe vették többek között a növényzet minőségét, sokféleségét, egyediségét, a dizájnt, a klímára és környezetre gyakorolt hatást, a felhasznált anyagokat vagy az innovatív jelleget.

A régi Tüdőkórház területén kialakított Ormos Imre Parkban hatalmas játszótér, futókör, street workout és kosárlabda pálya várja a kilátogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában