oklevelet kaptak

2021.09.21. 07:00

Nemzeti minősítő képzésen vett részt a tiszapüspöki mentőcsoport

Homokzsákokat pakoltak, árvízi jelenségekről tanultak, veszélyeztetett területet zártak le a tiszapüspöki települési önkéntes mentőcsoport tagjai. Ugyanis vízkár elhárítására vonatkozó nemzeti minősítő gyakorlati képzésen vettek részt nemrég a megyeszékhelyen.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az erről szóló oklevelet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól vette át a tizenkét fős csapat a minap, akik már jó ideje segítenek a község lakóinak.

– Településünkön már több éve megalakult az önkéntes mentőcsoport, amely különböző képzéseken vesz részt. Ennek célja, hogy katasztrófahelyzetekben, veszélyhelyzetekben a profi szakemberek megérkezéséig be tudjanak avatkozni.

Nagy segítség lehet a gyakorlatban, ha például egy árvízi védekezésnél tudják, hogyan kell pakolni a homokzsákot, vagy éppen le tudjanak zárni egy veszélyeztetett területet. Fontosnak tartjuk, hogy legyen egy ilyen csapat a településünkön, hiszen baj esetén azonnal, helyben tudnak reagálni – mondta Bander József, Tiszapüspöki polgármestere.

A településen működő önkéntes mentőcsapathoz egyébként önkormányzati alkalmazottak, illetve közfoglalkoztatottak csatlakoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában