Galériával

2021.10.01. 19:58

A szépkorúakat méltatták a világnap alkalmával Szolnokon

Magyarországon több mint kétmillió nyugdíjas él.

P. Pusztai Nóra

Az idősek világnapja alkalmából operett gálát tekinthettek meg a megyeszékhely szépkorúi pénteken az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Az előadás előtt Szalay Ferenc polgármester sajtótájékoztatón méltatta az idősebb generációk tagjait.

– Városunk életében is fontos a családbarát intézkedések sora, melyek között szerepelnie kell a szépkorúaknak. Nem mindegy, miként gondolkodunk az idős emberekről! Szükségünk van rájuk, hiszen az ő bölcsességük, tapasztalatuk mindenki hasznára válik. Ők azok, akik a múltat megőrzik a jövő számára – hangsúlyozta Szalay Ferenc polgármester.

A megyeszékhelyen idősügyi tanács működik. A rendszeresen megszervezett szűrőprogramokkal az egészség megőrzésére fordítanak nagy figyelmet.

– A legtöbb településen, így Szolnokon is számos olyan lehetőséget kínálnak, melyek az idősek iránti felelősséget jelzik – vette át a szót dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő. Hangsúlyozta, a család tagjai a gyerekek, dolgozók és az idősek. Magyarországon több mint kétmillió nyugdíjas él, törvény garantálja nyugdíjuk értékének megőrzését, az összeg az elmúlt tíz évben közel ötven százalékkal emelkedett.

– A támogatási rendszer többelemű: a rezsicsökkentés több tízezer forintot hagy a nyugdíjasok háztartásában is. Komoly támogatást jelent a hölgyek esetében a negyven éves munkaviszonnyal való nyugdíjba vonulás is. Elindult a nagyszülői GYED, akik pedig dolgozni szeretnének, őket mindössze tizenöt százalék adó terheli – sorolta a családokat segítő támogatási formákat.

Dr. Kállai Mária a sajtótájékoztatón arról is beszélt, nemzetünk gazdasága olyan erős, hogy vélhetően jövő év elejére sikerül teljesen visszaépíteni a tizenharmadik havi nyugdíjat. Megerősítette: idén novemberben minden nyugdíjas nyolcvanezer forintot kap prémiumként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában