Szolnok / Galériával

2021.10.12. 13:58

Alapkőletétel után egy évvel termel az új üzemcsarnok a Béresnél

Ünnepélyes keretek között helyezték el a Béres gyógyszergyári cégcsoport új gyártóüzemének alapkövét Szolnokon – adtunk hírt az eseményről 2020. október 15-én. Most, épp egy esztendővel később pedig a szintén ünnepélyes csarnokavató-eseményről számolhatunk be. Ez idő alatt a Béres Gyógyszergyár Zrt. 6,7 milliárd forintos beruházása során megépült egy új üzem, emellett raktárbővítés, illetve termelői- és laboratóriumi eszközbeszerzés is megvalósult.

Mészáros Géza

A tavalyi alapkőletételkor a közszereplőkről készült képeket akár a most szerdai ünnepélyes szalagátvágásról szóló hírekhez is használhatnánk. A fotókon egyaránt Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter, dr. Béres József gyógyszergyári elnök, vele együtt családja cégcsoportban meghatározó funkciókat betöltő tagjai, dr. Bischof Zsolt, a szolnoki gyógyszergyár igazgatója, Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc polgármester látható.

A felszólalók sorát a városvezető kezdte. Szalay Ferenc köszönetet mondott a Béres társaság vezetőségének azokért a fejlesztésekért, amely által a megyeszékhely gazdasági erejét növeli, a foglalkoztatottak számát emeli, és évtizedek óta hitet ad, példát mutat más vállalkozások számára. Rámutatott, hogy a Béres Gyógyszergyár kijelölt egy teret, melyre a város egy új gazdasági övezete terjeszkedik az épülő M4-es gyorsforgalmi út mentén.

Dr. Béres József – szokásához hűen – a Béres Csepp feltaláló atyja szellemét, de inkább lelkét idézte meg beszédében. Hangsúlyozta, a cégcsoport elsődleges szemlélete az ember-központúság. Jelezte, egy gazdasági társaság számára nem elhanyagolható a profitérdekeltség, ám cégük filozófiája az emberek egészségének megőrzésén, a betegségek megelőzésén alapuló tevékenység. És a mindehhez hozzájáruló társadalmi szerepvállalás.

Varga Mihály küldetésnek nevezte a Béresnél zajló gondolkodásmódot. Az édesapai hagyatékot, a másokon mindenáron való megsegítést emelte ki mondandójában. Varga Mihály gratulált a fejlesztéshez, mint mondta: a Béres Gyógyszergyár 2015 óta 12 milliárd forint összegű beruházást valósított meg szolnoki telephelyén, mintegy 6 milliárd forint vissza nem térítendő kormányzati támogatással. A társaságnál több száz munkahely jött létre az elmúlt években, ma már csaknem félezer magyar embernek adnak folyamatosan munkát.

A 6,7 milliárd forintos beruházást 3,04 milliárd forint vissza nem térítendő állami hozzájárulással támogatta a Pénzügyminisztérium a Nagyvállalati Beruházási Támogatási (NBT) program keretében. A 69 további új munkahelyet is teremtő beruházás során a társaság 2050 négyzetméterrel növelte tisztatéri gyártóterületét, illetve robottechnológiával újult meg a Béres Csepp gyártósora. Mindemellett újabb termelő- és laboratóriumi eszközöket vásárolt és bővítette raktárkapacitását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában