tiszaföldvár

2021.10.13. 11:27

Az időjárás feladta a leckét a városi kertészetben

Öt éve működik a városi kertészet a tízezer lelkes tiszazugi településen. A területeken a Belügyminisztérium által támogatott munkaprogramban tizenöt közfoglalkoztatott dolgozik.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

– A fő profil a zöldségek termesztése, mely kétezer-ötszáz négyzetméteres fóliában és három hektár földterületen történik – számolt be a részletekről Béki József, a kertészetet működtető Tiszaföldvári Városüzemeltető Nonprofit Kft. vezetője.

A fóliákban főleg primőr áru – paradicsom, paprika, saláta, uborka, karalábé, zeller, valamint padlizsán –, a külső területeken fűszerpaprika, burgonya, vöröshagyma, illetve cékla termesztése zajlik. Az idei őrölt fűszerpaprikák már el is készültek.

– Az évek során pályázati forrásból olyan eszközöket, gépeket vásároltunk, melyek zökkenőmentessé teszik a kertészet működését – fogalmazott. Akadnak viszont olyan tényezők, amik nehezítik a folyamatot.

– Idén a fóliákban a vártnál tovább kellett fűteni, a csapadékhiányosabb időjárás következtében pedig a külterületi földeken a zöldségek vízigényét öntözéssel biztosítottuk. Az odafigyelésnek köszönhetően kiváló minőségben és mennyiségben teremtek a növények – hangsúlyozta Béki József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában