máv

2021.10.30. 17:00

Befejeződtek a Szolnokot is érintő vonalon zajló nappali pályafelújítások

Novemberben már csak éjszaka dolgoznak az Üllő-Monor szakaszon, viszont emiatt a késő esti vonatok helyett még pótlóbuszok közlekednek.

Szoljon.hu

A ceglédi (100a) vasútvonal Üllő–Monor szakaszának felújítása augusztus végén kezdődött meg, az ütemtervnek megfelelően október 30-ra befejeződtek a nagyobb munkálatok. Szombaton hajnalban megszűnt a nappali vágányzár, és újra zavartalanul és sebességkorlátozások nélkül közlekedhetnek a vonatok – derül ki a MÁV Zrt. közleményéből. Novemberben még éjszaka dolgoznak a vonalon, ezért a késő esti vonatok helyett még pótlóbuszok közlekednek.

A szakasz felújításához kapcsolódóan novemberben még Vecsés és Monor állomásokon zajlanak a felsővezetéket és a biztonsági berendezést érintő befejezőmunkák, ezeket éjszakánként végzik el, de nagyobb zajhatás már nem várható. Azonban emiatt november 2-tól 26-ig a Nyugati pályaudvarról 23:43-kor és a 0:43-kor induló vonat utasait Pestszentlőrinc és Pilis, a Szolnokról 22:25-kor induló vonat utasait Pilis és Pestszentlőrinc között pótlóbuszok szállítják.

Ezeken túl még utószabályozási munkák várhatóak, ezeket – a kisebb forgalmi zavartatás érdekében – szintén éjszaka végzik el az érintett átjárók lezárása mellett.

Ezek is érdekelhetik