Szolnok / frissítve

2021.10.08. 13:14

Csőtörés miatt egyelőre nem tudnak fűteni a Széchenyi lakótelepen

Szalay Ferenc polgármester tájékoztatott a jelenlegi helyzetről.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

FRISS – 16:27

Alfa-Nova Kft. arról értesítette a lakókat, hogy a távhővezeték javítási munkálatai miatt október 13. délutántól október 15. délutánig a használati melegvíz szolgáltatás is szünetel majd.

Fotó: Beküldött fotó

Korábban írtuk:

Az elmúlt napokban jelentősen csökkent a hőmérséklet, aminek következtében a lakosság nagy része felől igény mutatkozik a fűtés idő előtti bekapcsolása iránt. A fűtési szezon hivatalos kezdete egyébként október 15.

A lakossághoz Szalay Ferenc polgármester " target="_blank" rel="noopener noreferrer">szólt közösségi oldalán. A város első embere közölte, rengeteg megkeresés érkezett hozzá a Széchenyi lakótelepen élőktől, illetve Tasnádi Zoltán és Rehó János képviselőktől a távfűtés problémáinak kapcsán. Erre reagálván azonnal egyeztetett a szolgáltató Alfa-Nova Kft.-vel arról, miként lehet a lehető leggyorsabban beindítani a fűtést ott, ahol azt kérik a lakók.

A város több pontján is igényelhető, valahol azonban még nem megoldható

– A Móra út környékén, a József Attila úton, a vasútállomás környékén és a Vegyiművek lakótelepen a lakóközösségek nyugodtan kérhetik a fűtés beindítását, az ilyenkor szokásos két-három napos előkészület után ezt meg is teszi a szolgáltató. Ezekben a városrészekben nincs műszaki probléma – magyarázta Szalay Ferenc.

A Széchenyi városrészen azonban hosszabb ideig tart a bekapcsolás folyamata, ugyanis rövid idő alatt immáron a negyedik csőtörést kell orvosolnia az Alfa-Novának. A hiba minél hamarabbi kijavítása érdekében a polgármester felajánlotta az önkormányzat segítségét is. A szakemberek a csőtörést már feltárták, a fűtési szezon hivatalos kezdetére pedig a szolgáltatást helyreállítják.

Szalay Ferenc végezetül hozzátette, határozottan felszólította a céget arra, hogy tájékoztassák megfelelő módon az érdeklődő lakosokat, olyan ugyanis nem fordulhat elő, hogy nem veszik fel a telefont, ezáltal pedig valaki nem jut információhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában