Beruházás

2021.10.03. 18:00

Látványos szakaszhoz ért a tiszapüspöki bölcsőde építése

A bölcsődét a tervek szerint jövő év áprilisában adják át.

Molnár-Révész Erika

A falak már állnak, készül a mini bölcsőde Püspökiben

Fotó: Mészáros János

Már a minibölcsőde tetejét ácsolják Tiszapüspökiben, amire hamarosan a héjazat is rákerül. Az önkormányzat tavaly több mint száznyolcvanmillió forintot nyert bölcsőde építésre a Magyar Falu Programon.

A falak már állnak, készül a mini bölcsőde Püspökiben
Fotó: Mészáros János

– Már ebben az évben elérjük az ötven százalékos készültséget, hiszen a tető a téli időszak beálltáig elkészül, így utána is folytatódhat a munka – mondta a tervekről Bander József polgármester.

A tizenkét férőhelyes minibölcsőde az óvoda udvarának eddig nem használt területére épül, egy huszonöt méter hosszú folyosó köti majd össze az óvodával. Az önkormányzat udvari játékok beszerzésére is pályázott, szintén a Magyar Falu Programon, két és fél millió forint értékben.

– Nagyon fontos számunkra ez a beruházás, hiszen eddig nem volt bölcsőde Tiszapüspökiben. Ezzel szeretnénk lehetővé tenni az édesanyák számára, hogy minél hamarabb vissza tudjanak térni a munka világába, amennyiben szeretnének – hangsúlyozta a településvezető.

A bölcsődét a tervek szerint jövő év áprilisában adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában