Fejlesztés

2021.10.07. 12:38

Méltón búcsúzhatnak kedvenceiktől a gazdik Szolnokon

A kis kedvencek hamvait szép urnákban őrizhetik meg a gazdik.

Rimóczi Ágnes

Lits László es Szalay Ferenc megtekintette a kisállathamvasztót

Fotó: Rimóczi Ágnes

Új szolgáltatással bővült a Szolnok Városi Állatotthon. A Besenyszögi úton működő létesítményben kisállathamvasztót létesítettek, melynek segítségével az állattartók méltó módon búcsúzhatnak kedvenceiktől.

Lits László es Szalay Ferenc megtekintette a kisállathamvasztót
Fotó: Rimóczi Ágnes

– Minden gazdi életében eljön az a pillanat, amikor el kell búcsúzni a szeretett kutyától, cicától. Amikor elveszítjük a házi kedvencünket, nem mindegy, milyen módon helyezzük nyugalomra az állatot. Ez a szolgáltatás ebben nyújt segítséget az állattartóknak – mondta el a csütörtöki tájékoztatón Lits László.

Az ebrendészeti feladatokat is ellátó NHSZ Zounok Zrt. ügyvezetője kiemelte, a közelben nem volt ilyen, így ez egy fontos fejlesztés volt.

– Régi az igény a szolnokiak részéről, így minden bizonnyal lesz érdeklődés a lehetőség iránt. Így méltó körülmények között, minőségi szolgáltatás keretében vehetnek búcsút kedvenceiktől az állattartók. Azt hiszem, ez is hozzátartozik a felelős állattartáshoz – emelte ki Szalay Ferenc polgármester.

A kegyeleti kisállat hamvasztás szolgáltatás mostantól igénybe vehető, a kis kedvencek hamvait szép urnákban őrizhetik meg a gazdik.

Szabó Tímea állatgondozó és Keskenyné Dobos Krisztina telepvezető megmutatta az urnákat is
Fotó: Rimóczi Ágnes

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában