Tiszajenő

2021.11.02. 13:33

Aranysakálok lepték el az ártereket

Jövedelmező volt a 2021-es tiszajenői őzvadászat.

Kovács Berta

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Nagyon szép, ötmillió forint fölötti bevétele volt idén őzvadászatból a tiszajenői Tisza Vadásztársaságnak, tudtuk meg Puskás Béla Csaba elnöktől.

Mint elmondta, mivel a pandémia alatt sem volt betiltva a vadászat, így a járványhelyzet nem érintette komolyabban őket, a belföldi vadászok ugyanúgy meglőtték a szokásos mennyiséget. Telephelyükön 2100 fácánt nevelnek. Már szerveztek is vadászatot, ahol százból hetven madarat lelőttek.

– Társaságunknak 170 hektár földje is van, amiért kapunk földalapú támogatást ez a legbiztosabb bevételünk. Foglalkoztatunk két hivatásos vadászt, az ő bérüket ugyan fizetni kell, ami nem kevés költség, és jövőre bért is kell emelnünk. Emellett kapnak havi plusz pénzt azért is, hogy műveljék a földjeinket, ami egyébként nem feladata egy vadásznak – mutatott rá Puskás Béla Csaba.

Az elnök kiemelte, az aranysakálok nagyon ellepték már az ártereket, a vadászok Tiszajenőnél is lőttek már ki idén. Vaddisznóles során is lehet látni őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában