Drávay Zorka

2021.11.25. 16:15

Az egészségmegőrzésben segíti a fiatalokat a szolnoki orvostanhallgató

Másodéves kora óta egészségnevelési előadásaival segíti a fiatalokat Drávay Zorka, a Szegedi Tudományegyetem végzős orvostanhallgatója.

Köllő Judit

Forrás: Beküldött fotó

– Sokszor beszéltem már erről a témáról az érdeklődőknek – emeli ki. – Mindig is nagyon fontosnak tartottam az egészséges életvitelt. Különösen fontos, hogy ez már ifjúkorban kialakuljon. Így természetesen az elsődleges célközönségem a tinédzserek és a náluk idősebb nagykorú fiatalok.

Drávay Zorka a tinédzserek problémáit is érinti
Fotó: Beküldött fotó

Előadásain gyakran foglalkozik a drogprevenció témakörével. Úgy véli, fontos, hogy ez a korosztály tisztában legyen a kábítószerek egészségügyi veszélyeivel. A fiatal előadóval már a Szolnoki Ifjúsági Közösségi Térben (Szifon) is találkozhattunk.

– Sokat beszélgettünk magáról a függőség jelentéséről és arról, hogy milyen következményekkel jár mindez

– hangsúlyozta Drávay Zorka. – Az előadáson kialakult egy kötetlen beszélgetés, melyen kitértünk az alkohol és a cigaretta függőségére is.

A programok sikerének köszönhetően Zorka egyéb­ként már havonta tart egész­ségmegőrzési előadásokat a Szolnoki Ifjúsági Közösségi Térben.

– Úgy gondolom, hogy nagy figyelemre van szükségük a mai fiataloknak – meséli Zorka. – Sok valótlan dologra lehet rálelni például az interneten, melynek következtében rögtön a legrosszabbra számít az ember. Ezért lesznek olyan alkalmak is, amikor azt beszéljük majd át, hogy egy adott problémával melyik orvostól kell segítséget kérni.

Drávay Zorka hírportálunknak elmondta, hogy a későbbiekben olyan tematikákkal is készül majd, melyeket kimondottan a fiataloknak szán.

– A jövőben szeretnék általánosságban beszélni a magyar egészségügyről

– osztja meg velünk ötletét. – Hiszen sok tapasztalatot szereztem, amióta benne dolgozom – magyarázza az indítékot Zorka.

– A fő célom az, hogy mindenkit arra ösztönözzek, hogy minél jobban és tudatosabban éljen.

Ennek érdekében egyebek mellett a stresszkezelésről, a mentálhigiénés problémákról, illetve a különféle népbetegségekről – mint amilyen például a cukorbetegség és a magas vérnyomás – is lesz szó a jövőben tervezett programokon. Egyébként a nagy érdeklődésre való tekintettel a drogprevenciós előadását szeretné majd megismételni a Szifonban a fiatal szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában