Bevezetik az oltatlan önkormányzati dolgozók tesztelését Jászárokszálláson

Minden hétfőn elvégzik a tesztelést.

Illés Anita

Budapest, 2021. január 2. Mintát cseppent egy antigén koronavírus gyorsteszt paneljére egy, a köznevelésben dolgozók koronavírus-tesztelését végzõ orvostanhallgató a Budapest Fõváros Kormányhivatala Egészségbiztosítási Fõosztályának ügyfélszolgálatán 2021. január 2-án. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Felmérték az önkormányzati intézményeknél dolgozók koronavírus elleni oltottsági státuszát Jászárokszálláson – közölte csütörtökön Gergely Zoltán polgármester a város honlapján.

Százharminchét dolgozó közül száztizenhárom fő kapott két oltást, amelyről igazolása is van. Huszonnégyen nem vették fel az oltást, ami a foglalkoztatottak 17,5 százalékát jelenti. A polgármester tájékoztatása szerint ez az eredmény jobb az országos átlagnál, de nem elégedettek.

– Az önkormányzati dolgozók nagyon sok emberrel találkoznak, ezért fontos, hogy ne adják tovább a fertőzést. A helyzet javítása csak az oltás felvételével lehetséges. A kötelező oltás elrendelése helyett november 8-tól minden hétfőn gyorstesztet kell végezni a beoltatlan munkatársaknak. Csak az állhat munkába, akinek a gyorstesztje negatív eredményt mutat – hívta fel a figyelmet Gergely Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában