Jászapáti

2021.11.01. 15:00

Közel kétszáz elhagyatott sírt tettek rendbe az önkéntesek

Negyven zsák szemetet és mintegy három teherautónyi zöldhulladékot gyűjtöttek össze.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A Jászsági Fiatalok Önkéntes Csapat Egyesülete immár harmadik alkalommal szervezett temetőszépítő akciót, melynek során rendezték az elhagyatott sírokat, illegális szeméthegyeket számoltak fel és felújították a Szomorú Jézus szobrot a jászapáti sírkertben. Önkéntesek közreműködésével az elmúlt öt hétben száznyolcvan sírt tettek rendbe, negyven zsák szemetet és mintegy három teherautónyi zöldhulladékot gyűjtöttek össze.

Tóth D. Csaba az egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy ezúttal nyolcvanhat önkéntes vett részt a temetőrendezési munkálatokban.

– Pozitívan értékeljük, hogy hat középiskolai osztály csatlakozott a kezdeményezéshez. A Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium 7. A, 9. Ny, és 10. A osztályának tanulói, valamint a Jászapáti Szakképző Iskola 9. K, 11. K és 12. K diákjai is segítettek. Pedagógusaik Farkasné Besenyei Mária, Urbán Barbara, Sándorné Bárdos Zsuzsa és Urbán Ferenc együttműködésükkel támogatták az egyesület kezdeményezését – tette hozzá Tóth D. Csaba.

Felújították a Szomorú Jézus szobrot a jászapáti sírkertben
Fotó: Pesti József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában