TÚRKEVE / MEZŐTÚR

2021.11.16. 17:28

Közösen ültették a fákat, a tűzoltók is besegítettek

A zöldebb környezetért „dolgoztak” az elmúlt hétvégén a túrkeveiek. Példaértékű összefogással közel félszáz facsemetét ültettek el a folyamatosan szépülő városrészben, a Ligetben.

Rimóczi Ágnes

Számos segítő érkezett a felhívásra, összefogással fásítottak Túrkeve megújuló területén, a Ligetben. Még a város lánglovagjai is kivették a részüket a munkából

Forrás: Beküldött fotó

Ebben az évben már volt egy nagyszabású akció Túrkevén, melynek keretében lelkes kisiskolás gyerekek és felnőtt önkéntesek ültettek el harminc darab fát a Kinizsi és a Kenyérmezei utcában. Már akkor megfogalmazódott, hogy a környezetszépítő tevékenységet folytatni szeretnék a kunsági városban. Most ez megvalósulhatott, köszönhetően annak, hogy a Túrkevei Városvédő és Szépítő Egyesület elnyert egy, a Tesco-üzletlánc által kiírt pályázatot. Az „Ön választ, mi segítünk” közösségi program segítségével szombaton negyvenöt fát ültettek el önkéntesek.

– Kőrisfák, kínai díszkörték és japánakácok kerültek a földbe. Öröm volt számunkra, hogy nagyon sok érdeklődő volt, és még örömtelibb, hogy összefogással valósult meg ez a környezetszépítő akció – hangsúlyozta Hegyi Csaba. A Túrkevei Városvédő- és Szépítő Egyesület kiemelte, hogy a támogatáson túl nagyon sok segítség érkezett.

Számos segítő érkezett a felhívásra, összefogással fásítottak Túrkeve megújuló területén, a Ligetben. Még a város tűzoltói is kivették a részüket a munkából
Fotó: Beküldött fotó

– A Városgondnokság Kft. munkatársai előre kiásták a fák helyét. Volt magánvállalkozó, aki szintén munkagéppel érkezett segíteni, akadt, aki a fák trágyázásához hozott alapanyagot és persze köszönetet mondunk annak a sok magánszemélynek, önkéntesnek, akik kerti szerszámokkal érkeztek az eseményre, és a tűzoltóknak, aki a locsolásból vették ki a részüket. Minden dolgos kéznek jutott tennivaló, reméljük, hogy a munkájuk gyümölcse sokáig ékesíti majd a folyamatosan fejlődő Ligetet. Az akció célja, hogy a közösségi terület valóban ligetessé váljon – emelte ki Hegyi Csaba.

A környezetszépítő akció nemcsak hasznos volt, hanem jó hangulatban is telt. Beszélgetésekkel színesítették a munkát, a faültetőket az egyesület tagjai forró teával kínálták.

 

Újabb csemetéket helyzetek földbe

Mezőtúron is faültetéssel telt az elmúlt hétvége. Folytatódik a városban működő babafaprogram, ennek keretében ültettek újabb facsemetéket kisgyermekes családok.

– Közel hetven babafa került földbe korábbi hat helyszínen, valamint egy új helyszínen, a vasútállomás melletti parkban – számolt be Szűcs Dániel alpolgármester. A program kezdeményezője elmondta, hogy a fákat és a kis locsolókat pályázati támogatással vásárolták meg, a munkálatokban az intézményellátó cég munkatársai nyújtottak segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában