Szolnok

2021.12.02. 14:32

Dr. Kállai Mária: soha ennyien nem dolgoztak Magyarországon

Az egyedülálló gazdasági intézkedésekről is beszélt dr. Kállai Mária a városházán tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján. Kiemelte, minden idők legnagyobb adócsökkentési törvénye vár ránk a következő esztendőben. 

P. Pusztai Nóra

Dr. Kállai Mária a településeken zajló munkát méltatta

Fotó: Nagy Balázs

– Az erősödő gazdaság olyan lehetőséget teremt, hogy ha az országgyűlés elfogadja, jelentős adócsökkentést tudunk végrehajtani – fogalmazott az országgyűlési képviselő. Hozzátette: olyan társadalmi csoportok is kivehetik a részüket, akikkel a bal oldali kormány nem foglalkozott.

– Soha ennyien nem dolgoztak Magyarországon, az eredményességet illetően a cégek és vállalkozások ott tartanak, ahol a válság előtt – hangsúlyozta.

A nyolcvanezer forint nyugdíjprémium és a minimálbér emelése mellett szót ejtett arról, hogy a magyar emberek közös eredménye lehetővé teszi a tizenharmadik havi nyugdíj egyösszegű kifizetését. A mentőcsomag további elemeit is részletezte.

– Kétmillió körül van azoknak az embereknek a száma, akik az átlagbér mértékéig visszakapják a személyi jövedelemadót, összesen mintegy hatszáz milliárd forintot. De jövőre a huszonöt év alattiaknak nem kell személyi jövedelemadót fizetni, mellyel a fiatalok munkavállalását segítik – taglalta.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában