Galériával

2021.12.01. 16:03

Február végéig korcsolyázhatnak a diákok Szolnokon

Megnyitott és használatba is vették a diákok a Szolnoki Szakképzési Centrum központjában, a Baross utcai épület udvarán lévő jégpályát.

Szoljon.hu

Megnyitott a Szolnoki Szakképzési Centrum műjégpályáját.

Fotó: Nagy Balazs

A négyszázötven négyzetméter alapterületű, plexi palánkokkal felszerelt létesítményt a centrum tizenegy tagintézményének tanulói, valamint az intézménnyel kapcsolatban álló szolnoki és Szolnok környéki általános és középiskolák diákjai használhatják majd.

– Pályaorientációs céllal, valamint diákjaink mindennapos testnevelésének segítésére működtetjük a pályát. Öt évvel ezelőtt kezdtük a programot, a tavalyi kihagyás után idén szerencsére újra lehetőséget biztosíthatunk a diákoknak – mondta el a szerdai megnyitón Hicsó György.

A szakképzési centrum kancellárja kiemelte, hogy a korábbi tapasztalatok alapján nagyon kedvelik a diákok a korcsolyázást, szívesen érkeznek a pályára. Számukra egyébként idén is biztosítanak korcsolyacipőket, huszonhatostól negyvenhatos méretig lehet válogatni, melyeket használat után természetesen kívül-belül fertőtlenítenek. A pályát az udvar felől tudják megközelíteni a korcsolyázni vágyók, így a kontaktlehetőséget is csökkentik, vagyis betartják és betartatják a járványügyi előírásokat.

– A diákok sportolási lehetőségének biztosításán túl az intézmény dolgozóinak, valamint partnereinknek családi napokat is szervezünk. Reméljük, idén is sokaknak nyújthatunk kikapcsolódást, s ezáltal igazi téli élményt – tette hozzá Hicsó György.

A szerdán megnyitott jégpálya február 28-ig üzemel majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában