Műanyag kupak

2021.12.29. 09:53

Gyermekmentőknek gyűjtött a jászsági szervezet

Az adományt a rohamkocsiban használatos eszközökre fordítja a szervezet.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció/Ujvári László

Rekord mennyiségű, mintegy nyolc és fél tonna műanyag kupakot gyűjtött össze idén a Jászsági Fiatalok Önkéntes Csapat Egyesülete, melynek bevételéből a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot támogatták – tájékoztatott közösségi oldalán a szervezet. Az egész éves akcióval és hozzá egy kis kiegészítéssel, összesen 550 ezer forinttal segítették a gyermekmentők munkáját. Ebből háromszázezret nyáron, az első félévi leadás után, kétszázötvenezret pedig december 27-én adtak át a szolgálat munkatársainak. 

Az adományt a rohamkocsiban használatos eszközökre fordítja a szervezet. Az egyesület tagjai köszönetüket fejezték ki mindenkinek, aki részt vett az akcióban. Már 2016 óta foglalkoznak műanyagkupak-gyűjtéssel, a Jászságban található kupakgyűjtő szívek nagy részét a közösség üzemelteti. Eddig több mint harmincöt tonnányival sikerült segítséget nyújtani minden évben más-más szervezetnek. A műanyagkupak-gyűjtés jövőre folytatódik, kezdeményezésükkel a Kék Pillangó Jászsági Autistákért Alapítványt támogatnák. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában