Advent

2021.12.02. 17:28

Harminc méter magas óriáskerék színesíti péntektől Szolnok belvárosát

Az adventi óriáskerékre péntek délután kettő órától szállhatnak fel a magasba vágyók.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Mészáros János

Már az építését is nagy érdeklődés övezte, a működése pedig biztosan különleges élményt nyújt majd azoknak, akik kipróbálják a megyeszékhely központjában felállított óriáskereket. Péntek délután kettő órától felszállhatnak rá a magasba vágyók.

– Szolnokon még sosem volt óriáskerék, így nagy örömmel fogadtuk a csapatot, akik elhozták ezt a különlegességet. Azt hiszem, sokak számára nagy élmény lesz felülni rá és fentről tekinteni a városra – mondta el a Szalay Ferenc a helyszínen tartott csütörtöki tájékoztatón.

– Most még az utolsó simításokat végzik a szakemberek, de péntek délutánra minden a helyére kerül, biztonságosan üzemelhet a szerkezet – tette hozzá a polgármester.

Az óriáskerék nem kevesebb mint ötven tonna, összeszerelt állapotában harminc méter magas.

– Tíz helyen rögzítettük a talajhoz a biztonság érdekében. Húsz darab, egyenként négy személyes kabin található rajta, így összesen nyolcvan ember csodálhatja róla a kilátást – árult el számadatokat Steingruber Pál.

Ahogy az üzemeltetőtől megtudtuk, most Dunaharasztiból érkeztek, korábban Vácott és Balassagyarmaton üzemelt a kerék, mindegyik helyszínen nagy sikere volt az élményelemnek.

– Egy menet során háromszor fordul körbe a kerék, nagyjából 3-4 percig lehet gyönyörködni a városban. Ki lehet próbálni, hogy nappal vagy sötétedés után szebb-e a látvány – tette hozzá az üzemeltető.

Az óriáskerék december végéig áll itt Szolnokon, hétköznapokon délután kettőtől este nyolcig, hétvégeken délelőtt tizenegytől este nyolcig lehet felülni rá. A szolnoki lakosok kedvezményesen, ötszáz forinttal olcsóbban válthatnak majd jegyet az élményért.

Fotó: Mészáros János

Az üzemeltető ajánlott fel jegyeket, melyeket az önkormányzat segítségével a Szolnoki Családok Átmeneti Otthona, a Nagycsaládosok megyei egyesülete és a Gyermekotthon kap majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában