Karcag / Szolnok

2021.12.07. 16:49

Januárban hirdethetnek ítéletet Bróker Marcsi ügyében

Részletes pénzügyi kimutatásokat adott át a bírónak kedden a Szolnoki Törvényszéken tartott tárgyalásán D.S-né, vagy ahogy az országban ismerik, Bróker Marcsi. A Kun-Mediátor Kft. ügyvezetője ellen hétszázhatvanhét rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, két rendbeli sikkasztás illetve számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség . Az ítéletre várhatóan egy hónap múlva kerület sor.

Molnár-Révész Erika

Nyomkövetővel a bokáján, ügyvédje jelenlétében érkezett a Bróker Marcsiként elhíresült D. S-né. kedd délelőtt a Szolnoki Törvényszékre.

A dr. Nádor Zoltán bíró vezette újabb tárgyalásra a vádlott korábban tett vallomása miatt került sor, ám dr. Hagymási Kornélia ügyész álláspontján D.S-né előző tárgyaláson tett kijelentései sem változtattak. Az ügyésznő szerint nem merült fel olyan újabb körülmény, amely indokolná az október 19-én előterjesztett ügyészi perbeszédben foglaltak módosítását.

Vagyis, az ügyészség továbbra is tíz évet meghaladó, letöltendő börtönbüntetést kér a vádlottra, továbbá értékeire teljes, családtagjaira részleges vagyonelkobzást, illetve ötmillió forint bűnügyi költség megfizetését indítványozza.

Az ügyészi beszéd után a vádlott családtagjait képviselő ügyvéd fellebbezést nyújtott be a családtagokat érintő részleges vagyonelkobzás visszavonására, az indoklás szerint a családtagok nem voltak érintettek a Kun-Mediátor Kft. tevékenységeiben.

D.S-né ügyvédje több vádpontot nem tartott kellően bizonyítottnak a nyomozás hiányosságaira hivatkozva.

Védence felmentését kérte többek között a csalás, sikkasztás és számviteli fegyelem megsértésének vádja alól. Hangsúlyozta, az ügyészség állításával ellentétben az ügyletek mögött valós gazdasági tevékenység történt. A védő több enyhítő körülményt is felsorolt, egyebek mellett a vádlott korát, részletes vallomását, és részbeni beismerését is.

Öt perces szünetet kellett elrendelnie a bírónak, amikor a vádlott szólalt fel az utolsó szó jogán.

D.S-né ugyanis elsírta magát, amikor részletes a kimutatásokkal próbálta egyebek mellett azt bizonyítani, hogy a kár, amit tevékenységével okozott, a töredéke a vádban foglaltaknak. D.S-né továbbra is hangsúlyozta, senkit nem akart megkárosítani, minden esetben jóhiszeműen járt el, bár utólag visszatekintve nem szándékosan, de követett el hibákat. Többek között azt mondta, tevékenységének vége felé az akkoriban kirobbant brókerbotrányok miatti pánikszerű, tömeges pénzkivételek miatt nem volt képes kifizetni a befektetőit.

A vádirat szerint D. S-né a Kun-Mediátor Kft. képviselőjeként 1999 nyarától 2015 tavaszáig az átlagosnál jóval kedvezőbb haszonnal kínált kecsegtető befektetési lehetőséget főként a Karcagon és környékén élőknek. Ügyfeleit tévedésbe ejtve a cég tizenöt éves működése alatt összesen tizenkét milliárd forintos kárt okozott.

Az ítélet kihirdetésre várhatóan jövő év január hetedikén kerülhet sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában