galériával

2021.12.04. 16:38

Közel százhúsz versenyző mérte össze a tudását Kisújszálláson

Huszonöt iskola száztizennyolc versenyzője mérte össze tudását szombaton.

Daróczi Erzsébet

Az Illéssy Sándor Baptista Középiskola szombaton rendezte meg a IX. Illéssy Gasztro Kupát. A versenyzőket, felkészítőiket és a szakmai zsűrit Toldi Attila igazgató köszöntötte. A versenyen a 400 km-re fekvő Soprontól Vásárosnaményig, huszonkét település huszonöt iskola (megyénkből Kisújszállás, Kenderes, Tiszafüred, Szolnok, Jászberény és Martfű), száztizennyolc versenyzője mérte össze tudását az ország egyik legnagyobb olyan megmérettetésén, ahol az élőmunkás, tehát a helyszínen végrehajtandó feladat is van. Ilyen a szakácsok melegkonyhai főzése, a pincérek díszterítése, az eladók díszcsomagolása, a cukrászok tortadíszítése.

A cukrászok Erdős Hanna 4-szeres olimpiai és 4-szeres világbajnoki aranyérmes cukrászmester és Balogh Attila mestercukrász, a pincérek Csordás János mesterfelszolgáló, Korenika Attila, a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület titkára és Horváth Ferenc olimpiai bronzérmes mesterszakács és mesterfelszolgáló, a Schnitta Egyesület régiós elnöke, a szakácsok Kőrössy Kálmán Venesz-díjas mesterszakács, Mile József világbajnoki aranyérmes és nagydíjas mesterszakács és Németh Tibor olimpiai és világbajnok mesterszakács, az eladó/kereskedők Eperjesi Judit mesterkereskedő, Dobiné Karászi Magdolna előtt adtak számot tudásukról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában