Galériával

2021.12.02. 16:30

Munkába állt az életmentő készülék Tiszafüreden

Csütörtökön megérkezett az a mellkaskomprimáló gép, amelyet széleskörű társadalmi összefogás, és jótékonysági akciók eredményeként sikerült megvásárolni a Tiszafüredi Mentőállomás részére.

Ujvári László

December 2-án kora délután dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, valamint Ujvári Imre polgármester adta át az új életmentő eszközt a mentőállomás dolgozóinak.

Köszöntőjében dr. Csató Gábor emlékeztetett, hogy a mentőorvosok és mentőápolók idestova másfél éve nagy nyomás alatt dolgoznak, amelyet a koronavírus-járvány helyez rájuk. Az elmúlt időszakban megmutatkozott, milyen nagy szükség van az ilyen készülékekre.

Az országgyűlési képviselő gratulált a városnak az eredményes összefogáshoz, és hangsúlyozta: ez nemcsak Tiszafürednek, hanem az egész Tisza-tavi térségnek előrelépés, hiszen a mentőállomáshoz több település tartozik.

Beszédében Ujvári Imre polgármester felidézte azt a hosszú folyamatot, jótékonysági adománygyűjtést, aukciót és koncertet, amelynek eredményeként sikerült összegyűjteni több mint hárommillió forintot. Ezt később közel kétmillió forinttal egészítette ki az Országos Mentőszolgálat, így sikerült megvásárolni az életmentő mellkaskomprimáló gépet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában