Adomány

2021.12.13. 17:25

Ötszáz ajándékkal teszik szebbé a szolnoki gyerekek karácsonyát

A különleges akciót még 1999 karácsonyán indította el a német város egyik iskolájának igazgatója.

Hartai Gergely

Németországból érkezett adomány a szolnoki gyermekotthonba

Forrás: Nagy Balázs

A sokéves hagyományt folytatva idén is megérkeztek Reutlingennek, vagyis a megyeszékhely német testvérvárosának karácsonyi ajándékai a szolnoki gyermekotthonokban élő gyermekeknek. A Gyermekváros utcai lepakolásnál megtudhattuk, meglehetősen régi hagyomány, hogy Reutlingenben ily módon gondolnak a szülők nélkül élő fiatalokra.

– Azóta, a tavalyi évet leszámítva, minden esztendőben elhozták Németországból a karácsonyi ajándékaikat. Először csak egy iskola vett részt a kezdeményezésben, aztán az évek alatt az egész város megmozdult, hogy a szolnoki, szülők nélkül élő gyermekek karácsonyát boldogabbá tegyék, és hozzájáruljanak az örömükhöz – tájékoztatta hírportálunkat az eseményen a városháza nemzetközi kapcsolatok referense. Magyar Anikó elmondta, a dobozokban egyebek mellett különféle édességek, írószerek, és ruhafélék rejtőznek.

Az adományokkal megpakolt teherautó

Fotós: Nagy Balázs

– Említésre méltó dolognak tartom, hogy immár több mint húsz éve él ez a szép hagyomány. Ahogyan az is megható, hogy sokszor levelek és jókívánságok is helyet kapnak a dobozokban. Idén körülbelül ötszáz csomag érkezett a városba – közölte a referens.

Megtudtuk, Németországban októberben robbant be igazán a koronavírus-járvány, amely az ajándékok gyűjtését is nagyban megnehezítette. Ám annak ellenére, hogy ezen komoly tényező hátráltatta a jótékony tevékenységet, mégis megvalósult az akció, és sikerült a megyeszékhelyre hozni a német családok felajánlásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában