Jótékonyság

2021.12.23. 11:30

Szolnoki ügyvédek is összefogtak a jó célért, többmilliós adomány gyűlt össze

Alig két hét alatt több mint tizenkétmillió forintot gyűjtött össze a jó cél érdekében egy ügyvédekből álló facebook közösség.

Szoljon.hu

Fotó: Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat

Összesen 550 ügyvéd vett részt a karácsonyi adománygyűjtő akcióban, melynek bevételét  a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Hospice Alapítvány részére ajánlották fel. Az adománygyűjtésben szolnoki és Szolnok környéki ügyvédek is részt vettek, köztük Dr. Őri Adrienn, aki a jótékonysági akcióról mesélt nekünk.

Nem először szervezett karácsonyi gyűjtést a csoport, több éve hagyomány ez már. Idén összesen 12,3 millió forint gyűlt össze a kisebb-nagyobb felajánlásokból. Az akcióhoz nem csupán pénzadománnyal járultak hozzá a résztvevő kollégák, tárgyi felajánlásokkal indult a kezdeményezés 

– osztotta meg a részleteket velünk Dr. Őri Adrienn.

Teljesen különböző dolgokat kell elképzelni, volt, aki saját maga által festett képet ajánlott fel, vagy éppen saját készítésű bejglit, tortát mézeskalácsot, más szálláslehetőséget kínált a saját nyaralójában. Én a férjem által készített fotókból összeállított naptárakat ajánlottam fel

 - mesélte az ügyvédnő.

Azt is megtudtuk, a felajánlásokból befolyt összeget a két szervezet között egyenlő részben osztották szét. A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Hospice Alapítvány kedves sorokkal köszönte meg közösségi oldalán az ügyvédek felajánlását, hiszen - mint írták - rendkívül sokat jelent ez nekik. A támogatott alapítványok személyéről az ügyvédi közösség szavazással döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában