Januári legolvasottabb cikkek

2021.12.20. 18:00

Visszatekintés: brutális gyerekgyilkosság tartotta lázban a közvéleményt száz éve

Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a cikkeket, amelyek leginkább érdekelték olvasóinkat januárban.

Szoljon.hu

Dr. Bojtos Gábor főlevéltáros a 8 Órai Ujság 1921. április 14-i számában megjelent családi fotót mutatja. Patóné mellett a kereszttel megjelölt kislány Jusztika

Forrás: Levéltár

1. Egy brutális gyerekgyilkosság tartotta lázban a közvéleményt száz éve

Száz évvel ezelőtt holtan találtak egy kislányt a szolnoki vasútállomás egyik tehervagonjában. Kiderült, hogy a négy év körüli gyermeket fejbe lőtték, majd a tetemet zsákba varrták, úgy rejtették el. Az országosan is nagy port kavart bűnügyben több gyanúsított is akadt, míg végül ráakadtak az igazi gyilkosra…

2. Ismét holtan találtak rá egy jászsági eltűnt személyre

A huszonhét éves férfi eltűnése ügyében a Jászberényi Rendőrkapitányság folytatott körözési eljárást, miután 2020. december 25-én a kora délutáni órákban kerékpárral távozott otthonából. Karácsony másnapján rendőri segítséggel helyi és környékbeli önkéntesekből, polgárőrökből álló csoport kutatást szervezett, melyhez a jászberényi Kutyákkal az Életért Alapítvány Mentőkutyás Szolgálata is csatlakozott. Hiába keresték azonban nagy erőkkel az eltűnt férfit, nem vezetett eredményre, csak a kerékpárját találták meg.

3. Két áldozatot követelt a 32-es úton történt baleset

Egy személyautó sofőrje közlekedett 2021. január 22-án késő délután Jásztelek irányából Jászberény felé, a 32-es főúton, amikor a sofőr egy balra ívelő útkanyarulatban elveszítette uralmát járműve irányítása felett, a szemközti forgalmi sávba hajtott, ahol egy szabályosan közlekedő gépkocsinak ütközött. A baleset során, az ütközés erejétől egy másik gépkocsi is megsérült.

Forrás: JTTV

4. Kinevezésekről döntöttek a szolnoki kórházban

Vezetői kinevezésekről döntöttek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben, melyek 2021. januártól léptek hatályba. A Szakmai Vezető Testület javaslatára igazgatók és osztályvezető főorvosok kaptak vezetői megbízatást, közülük többeknek a korábbi megbízott vezetői pozícióját, másoknál pedig a lejáró megbízatást erősítették meg újabb öt évre.

5. Egy férfi életét vesztette az M4-esen történt hatos karambolban

Összeütközött egy kamion, egy kisteherautó és négy gépkocsi 2021. január 22-én délután az M4-es autóút Szolnok felé vezető oldalán, az Abonyt elkerülő szakaszon, a 90-es kilométernél. A balesetet szenvedett járművek műszaki mentéséhez Ceglédről riasztották a hivatásos tűzoltókat. A munkálatok idejére az autóút Szolnok felé vezető oldalának érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Forrás: Mészáros János

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában