Kiss Mihály

2022.02.22. 16:00

A karcagi méhész napraforgómézét ítélte az év legjobbjának a szakma

Kiss Mihály bükkönymézével ezüst-, akácmézével pedig bronz minősítést szerzett.

Daróczi Erzsébet

Kiss Mihály az Év Kiváló Magyar Méze versenyen elért eredményei is azt bizonyítják, hogy mézei magas minőséget képviselnek

Forrás: Daróczi Erzsébet

A járványhelyzet miatt online hirdették ki az Év Kiváló Magyar Méze verseny eredményét Gyulán. A különböző kategóriákban összesen kétszázötven mézet zsűriztek, Kiss Mihály karcagi méhész három dobogós helyezést is bezsebelt. Napraforgóból készült mézével nemcsak hogy aranyérmes lett a kategóriájában, de elnyerte az Év méze címet is. Bükkönymézével ezüst-, akácmézével pedig bronz minősítést szerzett. 

– Tizenhárom esztendősen kaptam meg az első méhcsaládjaimat. Szüleim halálát követően egyedül vittem tovább a családi méhészetet. Néhány éve álltam át fiók rakodó rendszerű kaptárakra, ami a hagyományos mézek – mint a napraforgó, akác, vagy virág – előállítása mellett már bükkönyre és facéliára is lehetőséget teremt – magyarázta Kiss Mihály. 

Aki az évtizedek során folyamatosan képezte magát és fejlesztette méhészetét, amit temérdek szakmai siker övezett. Erre a fentebb említetteken túl ékes példa az Agrárminisztérium Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy tanúsítványa, melyet szintén a közelmúltban vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában