Pályázat

2022.02.26. 11:25

Állatbarát óvoda lett a szolnoki kertvárosi intézmény

A címet júniusig viseli az óvoda, de minden évben van lehetőség újra pályázni, a március 31-ei jelentkezési határidőre már készülnek az újabb beadványaik.

Rimóczi Ágnes

Illusztrációfotó/Shutterstock

„Állatbarát óvoda” címet kapott a Szolnok Városi Óvodák Kertvárosi Tagintézménye. Az ovi az Állatvédelem a gyerekeknek című portál által kiírt pályázaton ért el sikert, miután bizonyították, hogy sokat tesznek az állatvédelemért.

Figyelünk arra, hogy a gyermekeket megismertessük a természettel. Törekszünk arra, hogy kreatív programok segítségével beépítsük a felelős állattartást a nevelésbe. A letöltött foglalkoztató feladatokkal szívesen játszanak a gyerekek, így ismerkednek az állatokkal

– mondta el érdeklődésünkre Balázsné Fehér Anikó.

A kertvárosi óvoda vezetője hozzátette, kapcsolatban állnak a szolnoki állatotthonnal is, s inden évben ellátogatnak egy tószegi tanyára.

Találkoztak már a gyerekek menhelyen élő kutyussal, s vakvezető kutyával is, emellett madárbarát óvoda is vagyunk. Ezeket a törekvéseket dokumentáltuk, s szülői ajánlással megerősítve pályáztunk

– részletezte a tagintézmény-vezető.

A címet júniusig viseli az óvoda, de minden évben van lehetőség újra pályázni, a március 31-ei jelentkezési határidőre már készülnek az újabb beadványaik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában