Ukrán válság

2022.02.25. 14:35

Az ukrán háború elől menekülőknek nyújt segítséget Szolnok

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere közösségi oldalán számolt be a hírről.

Szoljon.hu

Háború elől menekülő emberek Beregsuránynál

Forrás: Dodó Ferenc

Mint arról hírportálunkon korábban már beszámoltunk, hetekig tartó diplomáciai huzavona után Vlagyimir Putyin február 21-én bejelentette, hogy Oroszország elismeri az orosz szeparatisták által birtokolt két kelet-ukrajnai terület, Donyeck és Luhanszk függetlenségét. Ezt követően Moszkva által békefenntartónak titulált orosz katonai egységek vonultak be a régióba, február 24-én pedig orosz támadás érte Ukrajna több nagyvárosát is. A háború elől rengeteg, köztük sok Kárpátalján élő, ember menekül. Nekik, illetve a háborúban sújtott embereknek nyújt segítséget többek között Szolnok is.

Ezt nemrég Szalay Ferenc polgármester jelentette be közösségi oldalán. Videójában elmondta, a Tiszaligetben található ifjúsági alapítványi táborban kétszáz embernek tudnak szálláshelyet és ellátást biztosítani. Ezen kívül kéri a lakosságot, hogy amennyiben lehetséges, támogassák a bajba jutottakat tartós élelmiszerrel, használható ruhákkal és tisztálkodási szerekkel.

– Kedves szolnokiak, mindenki egészen biztosan izgalommal és félelemmel követi a harci cselekményeket, amelyek Ukrajnában zajlanak. Egészen biztos vagyok abban is, hogy sokak fejében megfordult az a kérdés is, hogyan tudnánk segíteni azokon az embereken, akik a háború elől menekülnének. Szolnok városa szeretne felajánlást tenni, mindezt dr. Kállai Mária képviselőasszonnyal együtt szeretnénk megtenni – mondta videójában Szalay Ferenc.

A polgármester hozzátette, adományokat is szeretnének gyűjteni. A felhívással a vidéki települések lakóit is megszólítanák.

Aki személyesen akarja behozni az adományokat, az a szolnoki városháza portáján tudja ezt megtenni. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy a +36 20 294 2725-ös telefonszámon 8.00 és 20.00 óra között, vagy pedig a [email protected] e-mail címen tudja jelezni szándékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában