Videóval

2022.02.02. 11:02

Február végén megindulhat a forgalom az M4-es szolnoki elkerülőjén

Az új útszakaszt várhatóan február 22-én helyezik majd forgalomba.

Szoljon.hu

Forrás: magyarepitok.hu

Mint arról korábban hírportálunkon már írtunk, hamarosan elkészül az M4 gyorsforgalmi út Szolnok északi elkerülő szakasza, mely Abonyt és Törökszentmiklóst köti majd össze. A beruházás a jelentős forgalmat lebonyolító 4-es főútnak a terhelését csökkenti majd.

Forrás: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Szolnok polgármestere, Szalay Ferenc szerdán délelőtt pontos információval szolgált közösségi oldalán, mely szerint az új útszakaszt február 22-én helyezik majd forgalomba.

Fizetős lesz a használata

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. tájékoztatása szerint az M4-es út Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakasza idén január elsején felkerült a fizetős utak listájára. A vonatkozó rendelet alapján így az e-matrica rendszerben díjkötelessé válik az autóút Abony és Törökszentmiklós-nyugat közötti szakasza is. 

Új híd is épült

Az északi elkerülőn, Tiszapüspökinél épült meg az új Szapáry Gyula híd, melyen statikus és dinamikus terhelést is végeztek a szakemberek még tavaly novemberben. A hídszerkezet különböző részein, elemein mérték az ezek hatására bekövetkező alakváltozásokat és az egyes szerkezeti elemekben keletkező feszültségeket. A statikus próbaterhelést a pálya jobb és bal oldalán 16-16, egyenként 48 tonna súlyú teherautóval végezték. A dinamikus terhelés során pedig két teherautó haladt át a hídon 5, 20, 40, 60 kilométer/órás sebességgel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában