Tervezés

2022.02.16. 13:30

Ötleteket várnak a bringapark helyszínével kapcsolatban Túrkevén

Megközelítőleg húszmillió forintos támogatást kap a város a park megvalósítására.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Sikeres lett az önkormányzat Kormánybiztosi Hivatalhoz benyújtott újabb pályázata. A döntésnek köszönhetően bringapark épülhet Túrkevén. Ahogy arról Sallai Róbert Benedek beszámolt, megközelítőleg húszmillió forintos támogatást kap a város a park megvalósítására. 

– Köszönöm a képviselő-testületnek a támogatást, hiszen önerőt is igényel a program, márpedig idén pénzzel „nem leszünk eleresztve”. Ezzel együtt öröm mindannyiunk számára, hogy bővülnek a lehetőségek, melyekkel a mozgás örömét átadhatjuk a következő generációknak – mondta el a városvezető.

Hozzátette: a pályázat benyújtásakor tárgyaltak kivitelező cégekkel, akik ilyen jellegű parkokat építenek, s ezek közül választottak ki egy, a pályázat elkészítésében szakértőként közreműködő céget. A szóban forgó társaság fő profilja különböző típusú bringaparkok építése, tagjai elkötelezett bringások és az építési helyszíneken közösségteremtő munkát is vállalnak, idén átfogó versenyszervezésekkel is megörvendeztetik azokat a helyszíneket, ahol ilyet készítettek.

A park megvalósításával kapcsolatban már csak a helyszín a kérdéses. 

A képviselő-testület tagjai is több területet javasoltak, maguk a szakértők is elismerik, hogy több helyszín is megfelelő lehet. Felmerült a Liget, a strand, illetve a Sirály park. – Abban kérem a lakosság segítségét, véleménynyilvánítással segítsenek e döntésben. Várom az ötleteket, hogy mielőbb megépülhessen a pálya. Reményeim szerint egyébként még idén átadhatjuk a létesítményt – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában