Sportfórum

2022.03.03. 19:56

A kormány sportstratégiájáról is beszéltek Szolnokon

Csütörtökön kora délután összegző sportfórumot tartottak a megyeházán. Az esemény összefoglalta a kormány sportinfrastruktúra fejlesztéséért tett erőfeszítéseit és ennek eredményeit, szó volt az ország világszínvonalúan megrendezett nemzetközi eseményeiről, valamint a rendszeres sportolás fontosságáról is.

Sebestyén János

Fotó: Nagy Balázs

A sport- és közéleti fórum országjáró eseményének Eger után másodikként Szolnok adott otthont csütörtökön. A telt házas, díszteremben megrendezett konferencián az érdeklődők között aktív sportolók, sportvezetők és szakemberek is tiszteletüket tették.

A színvonalas program dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő asszony köszöntőjével kezdődött, aki kihangsúlyozta, hogy a kormány számára fontos és kiemelt stratégiai ágazat a sport.

Kiemelte továbbá az egészséges társadalom, valamint a mindennapos testnevelés fontosságát, amely 1,2 millió gyermeket érint napjainkban.

A köszöntő után Sárfal­vi Péter a sportigazgatásért és sportágfejlesztésért felelős helyettes államtitkár a 2010 óta történő hatalmas infrastrukturális fejlesztésekről beszélt, kiemelve annak sarokköveit.

Elmondta, hogy bő egy évtized alatt megtízszereződött a sportra költött támogatás az azt megelőző időszakokkal szemben, s három fő célkitűzésük volt: a mindennapos testnevelés bevezetése, az eredményes élsport kialakítása, valamint világesemények megrendezése.

Megerősítette, hogy az elengedhetetlen fejlesztések nélkül nem lehetett volna ennyi sportsiker, melyhez a különböző sportágak speciális támogatási rendszerét hozták létre, diákok, sportolók és edzők számára is. Megjegyezte, hogy a koronavírus alatt sem hagyták cserben az egyesületeket.

Fotó: Nagy Balázs

Az államtitkár után Vári Attila a Magyar Vízilabda-szövetség elnökeként a sportágak jelenlegi kegyelmi helyzetéről beszélt, amely jó alap a folytatásra, s a következő időkben a még minőségibb tartalom lesz a fő csapásirány.

Mint hangsúlyozta, ez a gyermekeink jövőjéért fontos, mivel most a kormány a majdani egészséges gondolkodású fiatalokba fektet be, amely korszerű infrastruktúra és tartalom nélkül nem lenne lehetséges.

Nagy Viktor volt vízilabdakapus is megerősítette, hogy a saját bőrén tapasztalta a fejlődést mind a sport, mind a mindennapok világában egyaránt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában