Segítségnyújtás

2022.03.10. 06:30

Egy ország fogott össze a bajba jutott kunmadarasi óvodáért

A napokban költözhettek vissza az intézménybe, melyet nagylelkű felajánlásokból állítottak helyre.

Daróczi Erzsébet

Balogh Marianna polgármester (balra) és Galiné Selyem Melinda intézményvezető

Forrás: Daróczi Erzsébet

Két hónap után térhettek vissza a gyermekek a decemberben kiégett Manófalvi Óvodába, melynek helyreállítását követően számos új játék is került a csoportszobákba. 

Egy ország mozdult meg értünk az elmúlt két hónapban. A jótékonysági est bevételével együtt összesen mintegy 2,7 millió forint érkezett a számlánkra, és közel ugyanekkora értékű tárgyi felajánlást kaptunk, amit ezúton is nagyon köszönünk – hálálkodott Galiné Selyem Melinda, a Kunmadarasi Összevont Óvoda és Bölcsőde vezetője. A zárvatartás ideje alatt a harminchat gyermek közül tízet ideiglenesen a másik három tagóvodában helyeztek el, a többiek otthon maradtak szüleikkel. Az iskolába készülőknek online küldték a logopédiai fejlesztő pedagógiai anyagot. 

– Nagy élményt jelentett a kicsik számára a visszatérés. Meglepetés ült ki az arcukra, annyi minden megváltozott. Lett új babaszoba konyhával, rajzsarok és új bútorok is érkeztek. Pótoltuk a tálalószekrényt, a szőnyegeket, a hirdetőtáblákat – sorolta Galiné Selyem Melinda. 

Széll Sándornétól, a Manófalvi Óvoda vezetőjétől megtudtuk: még Keszthely környékéről és Szlovákiából is érkeztek adományok. De jelentős felajánlásokkal segítette őket egy kisújszállási, egy kunmadarasi, valamint egy karcagi vállalkozó is, ami kiegészült más óvodák könyv- és játékadományaival, továbbá a debreceni katonák is vittek hozzájuk egy nagyobb szállítmányt. A felajánlások egy részét a raktárban helyezték el, és a nyáron tekintik majd át, mi az, amire szükségük van, a többit szétosztják a másik három tagóvoda között. 
– Kollégáimmal az elmúlt két hónapban napi 8–10 órát voltunk bent, takarítottunk, fertőtlenítettük a bútorokat és készítettük az új dekorációkat a csoportszobák falaira. A Manócskák és a Mazsolák csoportban már lázas munka folyik, mert csütörtökön – bár szülők nélkül – megtartjuk a farsangot – árulta el Széll Sándorné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában