A hírt Szalay Ferenc jelentette be

2022.03.03. 17:41

Elmarad a szolnoki csata

Idén elmarad a megemlékezés az 1848/49-es forradalom és szabadságharc sorsfordító ütközetéről, a szolnoki csatáról. A hírt Szolnok polgármestere, Szalay Ferenc jelentette be a Facebook oldalán.

Ahogy azt korábban megírtuk, szombaton a huszonhatodik alkalommal tekinthették volna meg az érdeklődők a szolnoki csata megelevenített jeleneteit. Az esemény azonban a szomszédunkban zajló háború miatt elmarad.

Tisztelt Szolnokiak!

Vártunk az utolsó pillanatig, bíztunk abban, hogy a szomszédunkban béke lesz, ám sajnos folytatódik a háború... Ebben a helyzetben, amikor tőlünk párszáz kilométerre az emberek élete a tét, amikor menekültek tízezrei lépik át naponta a magyar határt, nem tarthatunk meg egy hadijátékot, mely, ugyan szelíd formában, de mégis a harcról szól.

Így ezúton értesítem önöket, hogy a szolnoki csata az idén elmarad.

Reméljük, hogy egy év múlva ismét méltó módon emlékezhetünk meg szabadságharcunk egyik kulcsfontosságú ütközetéről, ám most a béke és a fegyvermentesség mellett döntöttünk – közölte Szalay Ferenc polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában