Településfejlesztési program

2022.03.01. 06:30

Megoldják Jásztelek belvízelvezetését

A beruházás várhatóan két ütemben valósul meg.

Illés Anita

Több mint kétszázmillió forintot nyert a terület- és településfejlesztési programban a belterületi belvízelvezető hálózat komplex rekonstrukciójára az önkormányzat – olvasható a projektnyitó sajtóközleményében. A fejlesztés célja többek között a belterület csapadékvíz-elvezetésének megoldása, a lakott területen felhalmozott vagyoni érték védelme és ezzel az életminőség javítása, valamint a környezetterhelés csökkentése. A beruházás várhatóan két ütemben valósul meg.

A befogadó csatornák, a Gyór-árok és Cigány-ér még éppen képesek ellátni funkciójukat, azonban az utóbbi években medrük feliszapolódott, rézsűjükben kimosódások találhatóak, ezért ezeknek a vízi létesítményeknek az újjáépítése időszerűvé vált. A projekt első ütemében a Gyór-árok és a Cigány-ér szakaszainak rekonstrukcióját tervezik. 

Ezenfelül a területen mintegy kétszázhetven köbméteres záportározó kialakítására is lehetőség nyílik. Ez elegendő akár több egymást követő mértékadó csapadék befogadására, illetve lassú elszikkasztására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában