Magyar Falu Program

2022.03.18. 06:30

Sokat profitált Tiszazug a pályázati forrásokból

Országjáró körútja egyik állomásaként a tiszazugi településekre látogatott el Gaal Gergely miniszteri biztos a napokban. Tiszakürtön Hubai Imrével, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökével, Herczeg Zsolttal, a megyei 4. számú országgyűlési egyéni választókerület fideszes képviselőjelöltjével és dr. Kiss Györgyné polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatót.

P. Pusztai Nóra

Hubai Imre (balról), Gaal Gergely, Herczeg Zsolt és dr. Kiss Györgyné a Magyar Falu Programnak köszönhetően megvalósított fejlesztésekről, és azok térségre gyakorolt hatásairól számoltak be a sajtó képviselőinek Fotó: P. Pusztai Nóra

Szelevény, Csépa és Tiszakürt önkormányzatai több mint háromszázmillió forintot költhettek különböző fejlesztésekre a Magyar Falu Program pályázatai révén.

A megvalósult beruházások a gyakorlatban is jól mutatják, hogy a Magyar Falu Program hosszú ideje nem látott lehetőséget jelent az ötezer fő alatti településeknek

– emelte ki tiszakürti sajtótájékoztatóján Gaal Gergely.

Az elmúlt tizenkét évben a magyar vidék gyarapodását érezhetjük, a kormányzat erőforrásként tekint a kistelepülésekre, javítva az ottani életminőségen

– tette hozzá a miniszteri biztos. 

A belterületi és a falvakat összekötő utak hatására elérhetőbbé válnak a községek, jobban bekapcsolódnak az ország vérkeringésébe, így lendítve a gazdasági lehetőségeken. 

– A településvezetők mernek tervezni, látják, hogy nem hiábavaló, mivel van esély a tervek megvalósítására – szögezte le Gaal Gergely. 
Dr. Kiss Györgyné tiszakürti polgármester részletesen is beszámolt az elmúlt évek beruházásairól, felsorolta a tizenhárom nyertes Magyar Falu Programban benyújtott pályázatot. 

Az óvodai játszóudvar fejlesztése mellett a művelődési házunkat is korszerűsítettük. Az utak stabilizálására kiírt pályázatnak köszönhetően az addig földes szakaszokat darált beton alappal és murvaborítással láttuk el. Vágyunk lett volna egy új ravatalozó, végül a régit szedtük ráncba, a vizesblokk és iroda kialakítása után a festésre is jutott. Legutóbb arról értesítettek, hogy tartaléklistáról bekerült a támogatotti körbe a játszótérépítési tervünk

– sorolta, majd Hubai Imre megyei közgyűlési elnök vette át a szót. 

 

– Minden település fejlődésének három alappillére van. Az egyik az alkalmas, rátermett vezető, akinek van víziója, továbbá fontos, hogy legyenek pályázati konstrukciók, a harmadik elem pedig, hogy a forrás ne apadjon ki. Tiszakürtön mindig van új ötlet. Azt látom, hogy a település vezetése elhivatott az együttműködésben – hangsúlyozta Hubai Imre, aki kitért az önkormányzati alapszolgáltatások további fejlesztésére, valamint a kerékpáros infrastruktúra erősítésére, mely a turizmusra is hatással lehet a jövőben. 

 

Jól összedolgoznak a polgármesterek

 

A megyei 4. számú országgyűlési egyéni választókerület településeinek vezetői évek óta együtt dolgoznak, az elképzelésekről rendszeresen egyeztetnek. 
 

– Kiváló a munkakapcsolat közöttünk, a Tiszazug települései folyamatosan fejlődnek, erre továbbra is szükség van, hogy az életminőség javuljon, ezáltal a fiatalok a térségben maradjanak – emelte ki Herczeg Zsolt, a választókerület fideszes országgyűlési képviselőjelöltje. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában