Elismerés

2022.03.16. 06:30

Több jászkunsági kiválóság vehetett át rangos állami díjat

A március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából országos elismeréseket adtak át pénteken Budapesten.

P. Pusztai Nóra

Illusztrációfotó/Shutterstock

Tóthné Barna Mária, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége kunszentmártoni helyi csoportjának elnöke, a Munkás Szent József Szociális Szövetkezet alapítója, igazgatóságának tagja a négy évtizedes elhivatott oktató-nevelő munkája, valamint kivételesen aktív és szerteágazó tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át. A tiszazugi térségből a csépai Csetényi Mihályné tanárnő munkásságát Magyar Ezüst Érdemkereszttel jutalmazták. 

Még ugyanezen, a Pesti Vigadóban tartott rendezvényen Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári kitüntetést kapott Kovács István Lukács mesteredző, a Szolnoki Dózsa Vízilabda Kft. szakmai igazgatója.

Március 14-én pedig a Kossuth és Széchenyi-díjakat is átadták. A karcagi születésű Csikos Sándor Jászai Mari-díjas színművész, színházi rendező, színészpedagógus, egyetemi oktató, kiváló és érdemes művész Magyarország számára kivételesen értékes művészi pályafutása során a drámairodalom legjelentősebb szerepeinek hiteles megformálójaként nyújtott emlékezetes alakításai, a magyar irodalom remekeit, főként Szabó Magda műveit értő módon, igényesen tolmácsoló rendezései, valamint kivételesen értékes pedagógusi munkája elismeréseként vehette át a Kossuth-díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában