Tiszajenő/Tápióbicske

2022.04.13. 15:25

Élő történelemórán vettek részt a diákok

Köztudott, hogy az 1848–49-es szabadságharc már általános iskolában is tananyag, és hasznos, ha a diákok nem csupán a száraz tények bebiflázásán keresztül ismerkedhetnek meg e jeles történelmi eseménnyel.

Kovács Berta

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Tápióbicskén például minden évben látványos csatajelenettel színesített rendezvényen emlékeznek meg a település határában 1849. április 4-én vívott, dicsőséggel záruló küzdelemről. E valóságos élő történelemórán tiszajenői gyerekek is részt vehettek. 
Hétfőn a Szent István Római Katolikus Általános Iskola ötödik osztályosai látogattak el a nagyszabású programra, hogy élvezetes kirándulás formájában mélyítsék el történelmi tudásukat. Az önkormányzati kisbusz volánjához Virág József polgármester ült, aki rendszeresen segíti ilyen formán is a diákok utaztatását. 

A gyerekek – de a felnőttek – számára is maradandó élményt nyújtott a a katonai hagyományőrzők által korhűen bemutatott csata, ahol korabeli ruhákban, lóháton jelenítették meg a 173 évvel ezelőtti ütközetet. A gyerekek délelőtt vetélkedőn is részt vettek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában