Jászkunság

2022.05.02. 09:52

Mutatjuk, mely cikkek érdekelték olvasóinkat leginkább múlt héten

Szolnok mellett szenvedett súlyos balesetet a világbajnok ejtőernyős, Miskolczi László alpolgármesteri megbízatását azonnali hatállyal megszüntették – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

1. Szolnok mellett szenvedett súlyos balesetet a világbajnok ejtőernyős

Súlyos balesetet szenvedett április 25-én Gál Szabolcs ejtőernyős, aki 100 km/óra sebességgel csapódott a Szolnok melletti szandai rét földjébe. A szerencsétlenül járt ejtőernyőst azonnal, helikopterrel szállították a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába.

2. Miskolczi László alpolgármesteri megbízatását azonnali hatállyal megszüntették

Megdöbbentő hangvételű önkritika-gyakorlással vette kezdetét a közgyűlés április 29-i ülése, ahol egy titkos egyéni döntés következtében megválasztott szavazatszámláló bizottság megállapította, hogy Miskolczi László alpolgármesteri megbízatását a közgyűlés többségi szavazattal azonnali hatállyal visszavonja.

Fotó: a szolnoki önkormányzat Facebook-oldala

3. Két autó karambolozott Törökszentmiklósnál, többen is megsérültek

Egy román mikrobusz Fegyvernek felé haladt április 28-án, amikor a szemből érkező autó be akart kanyarodni, a sofőr azonban nem adta meg az elsőbbséget, és összeütköztek. A baleset következtében 3 személy könnyű, míg 3 személy súlyos sérülést szenvedett. Egy főt a tűzoltók feszítővágó segítségével emeltek ki a roncsból.

4. Mutatjuk, mely utakat zárják le a ballagás idején Szolnokon

A városi ballagások miatt április 29-én és 30-án több útszakaszt is lezártak a megyeszékhelyen. Az önkormányzat közösségi oldalán tájékoztatott a korlátozások részleteiről.

5. Közel háromszázmillió forintból újulhat meg a szolnoki cég

Közel kétszázmillió forintot nyert el pályázaton a Szilaj-2000 Kft., melyet új javítócsarnok építésére fordít a cég. A műhely berendezései mellett a meglévő technika korszerűsítésére is futja az önerővel együtt majdnem háromszázmilliós beruházásból. A projekt sajtónyilvános rendezvényén dr. Kállai Mária térségi országgyűlési képviselő is részt vett.

A meghívott vendégeknek Balogh Lajos ügyvezető igazgató (jobbra) mutatta be a fejlesztéseket Fotó: Mészáros János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában