Szolnok

2022.06.21. 11:25

Könyvbemutatókkal és kiállításokkal is várja a látogatókat az ARTjáró fesztivál

A két napon át tartó rendezvényhez több szolnoki intézmény is csatlakozik.

Köllő Judit

Verebes György, a Szolnoki Művésztelep vezetője Fotó: Köllő Judit

Június 24-én, pénteken megnyitja kapuit az ARTjáró Összművészeti Fesztivál, melyről kedden délelőtt Verebes György, a művésztelep vezetője tartott sajtótájékoztatót a helyszínen.

– Százhúsz évvel ezelőtt, 1902. június 29-én megnyitotta kapuit a Szolnoki Művésztelep. Egy olyan művészeti helyszínről beszélünk ami a hosszú története során végig művésztelepként működött, melyet ma is az ország egyik legjelentősebb művészeti helyszíneként tartanak számon. Idén különleges helyzetben vagyunk, hiszen a 120 éves évforduló mellett Simon Ferenc szobrász születésének 100. életévét, illetve Pogány Gábor Benő szobrászművész 60. születésnapját is megünnepeljük. Ezekre a különleges alkalmakra igyekszünk méltó módon megemlékezni egy hagyományosnak nevezhető fesztivállal, amelyet évek óta ARTJáróként ismerhetünk – mondta Verebes György.

A fesztivál június 24-én veszi kezdetét melynek első állomása az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, ahol a Continuum – 120 éves a Szolnoki Művésztelep elnevezésű kiállítással nyitják meg az eseményt.

A két napon át tartó rendezvényhez több szolnoki intézmény is csatlakozik, melynek köszönhetően az egész város kulturális élete felpezsdül

– taglalta a szobrászművész. 

– Az eseményen különféle művészeti ágból láthatunk majd produkciókat, ugyanis irodalmi eseményekkel, könyvbemutatókkal, kiállításmegnyitókkal, filmvetítésekkel, illetve zenei előadásokkal várjuk a látogatóinkat város szerte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában