Galériával

2022.06.04. 19:11

Szakrális skanzen kezdte meg a működését Tiszaörsön

Hosszú évek tervezése és bürokratikus útvesztője után, június 4-én ünnepélyes keretek között adták át a szakrális skanzent Tiszaörsön.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Bár az időjárás felülírta az eredeti elképzeléseket, mégis sokan jöttek össze a délelőtti átadóra. Beszédében Bodonné Gyöngy Erika polgármester elmondta, hogy pályázati úton nyert az önkormányzat harmincötmillió forintot a céljuk megvalósítására. Az ingatlant 2017-ben vásárolták meg, mostanra sikerült felújítani. Az elmúlt évek a tervezéssel, valamint gyűjtéssel, a tárlat összeállításával teltek. 

Például a településről származó Potornai Zoltán rendőr alezredes saját relikviagyűjteményét ajánlotta fel a skanzen számára.

Mindenhol szükség van egy helyre, ahol a fiatalok megismerhetik a múltat. Minél jobban ismerjük a régi időket, annál messzebb látunk a jövőben – fogalmazott a településvezető.

Az eseményen F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő is részt vett. Az átadó után a résztvevők átvonultak a művelődési házba, ahol a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a trianoni békediktátum 102. évfordulójára emlékeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában