Jászkunság

2022.07.11. 11:30

A Tisza vízállásával kapcsolatos hírek is nagyon érdekelték olvasóinkat

Közel nyolcezer négyzetméteres sziget bukkant elő a semmiből Cibakházán, autósüldözés Szolnok utcáin, még jogosítványa sem volt a debreceni sofőrnek – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Galambok repülnek a víz fölött Szolnoknál, ahol a csapadékhiány miatt a Tisza alacsony vízállása -280 centiméterrel új negatív rekordot ért el Fotó: MTI/Mészáros János

1. Tizenéves fiatalok végeztek Szolnok legnépszerűbb építkezési vállalkozójával

Nem életet kioltani indultak, de mégis embert öltek azok a dologtalan napszámosok, akik közel nyolcvan évvel ezelőtt brutális kegyetlenséggel meggyilkolták Szolnok akkor legismertebb és legkeresettebb építkezési vállalkozóját, Madas Mihályt. A háború után alig néhány hónappal ez az eset rázta meg a helyi közvéleményt leginkább.

A jeles építkezési vállalkozóval, Madas Mihállyal hetvenhét évvel ezelőtt végzett a két fiatal Fotó: JNSZ Megyei Levéltár

2. Közel nyolcezer négyzetméteres sziget bukkant elő a semmiből Cibakházán

A Tisza alacsony vízállása miatt egy homokpad bukkant elő a folyó cibakházi szakaszán. A település honlapján az olvasható, hogy a község vezetői „bevonultak a szigetre”, és egy zászló kitűzésével jelezték, hogy Cibakháza területének nyilvánítják azt. A sziget mérete a Tisza vízállásának függvényében változik.

Fotó: cibakhaza.hu

3. Szinte lelátni a meder aljáig, rekordalacsony tiszai vízállást mértek Szolnoknál

Szinte lelátni a meder aljáig, annyira alacsony a Tisza Szolnoknál. Közel 20 esztendeje, 2003. augusztus 21-én regisztrálták az eddigi legalacsonyabb vízállást, akkor a vízmérce –279 centimétert mutatott. Ezt a rekordot adtuk át előző héten a múltnak, csütörtök hajnalban ugyanis –280 centimétert mértek a szakemberek a megyeszékhelyen.

4. Autósüldözés Szolnok utcáin, még jogosítványa sem volt a debreceni sofőrnek

A Szolnoki Rendőrkapitányság járőrei a város belterületén egy személyautóval közlekedő sofőrt akartak ellenőrizni július 6-án 1 óra 5 perc körül, aki többszörösen is vétett a KRESZ szabályai ellen. A sofőr nem állt meg, később kiderült még jogosítvánnyal sem rendelkezett, továbbá két szabálysértési körözés is érvényben van ellene.

5. Teherautó ütötte el a jászberényi kerékpárost, életveszélyes sérülést szenvedett

Egy helyi lakos kerékpárral közlekedett Jászberény irányába Farmos felől július 6-án a délutáni órákban. A biciklis mögött egy kecskeméti lakos haladt teherautóval. A sofőr a kerékpáros kikerülésébe kezdett, aki ismeretlen okból az út széléről felment az úttestre, azonban ezt a kecskeméti sofőr már nem észlelte. A teherautó nekiütközött a kerékpár hátsó kerekének, ami miatt a biciklis a jármű alá került.

Forrás: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában