Szolnok

2022.08.29. 07:00

Összefogtak a nehéz sorsú diáktársaikért

Hátrányos helyzetű tanulók számára indított adománygyűjtést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat (JNSZDÖK). Az egy hónapon át tartó, Back To School névre keresztelt felhívás keretében jelentős mennyiségű tanszert gyűjtöttek a segíteni vágyó JNSZDÖK-ös fiatalok, melyről Leicher Roland megyei DÖK-elnök számolt be hírportálunknak.

Köllő Judit

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

– Év elején, az első diákönkormányzati ülésen meghatároztunk egy féléves tervet, melynek egyik legfontosabb pillére volt a csütörtökön záruló Back To School adománygyűjtő akció – tudtuk meg Leicher Roland megyei DÖK-elnöktől. – Ötletünkkel felkerestük a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központot, hogy a felajánlásokat segítsenek eljuttatni a megfelelő helyekre – árulta el Roland. 

Több száz fiatal áldozta fel szabadidejét a nemes ügy érdekében, temérdek szórólapot szétosztottak, hogy ezáltal is híreljék a kezdeményezést. Az adományokat a szolnoki SZÍNtér Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben gyűjtötték. 

– A felajánlások rendszerezésében hatan vettünk részt, ugyanakkor mellettünk volt a korábbi megyei vezetőnk és koordinátorunk is – folytatta a megyei DÖK-elnök. – A felhívásunk az elsőtől a tizenkettedik évfolyamos korosztályig terjedt. Ebből kifolyólag több olyan eszközt is kaptunk, ami a kisebbek és a nagyobbak számára egyaránt hasznos lehet. Ilyen például a 3D, illetve az élénk és egyszínű füzetborító.

Jó érzéssel tölt el, hogy több velem egykorú fiatal is felfigyelt a kezdeményezésünkre, és segítő kezet nyújtott.

– Akadtak olyanok is, akik pénzbeli adománnyal segítettek a hátrányos helyzetű fiataloknak. Sőt, egy idős hölgy például Cibakházáról utazott el hozzánk csak azért, hogy segíthessen. A legtöbb felajánlás füzet formájában érkezett – összesen 260 darab A4-es és A5 méretű gyűlt össze. Ezenfelül színes ceruzákat, tolltartókat, tornazsákokat, mappákat, vonalzókat és geometriai feladatokhoz szükséges eszközöket is gyűjtöttünk – magyarázta Leicher Roland. 

– Szerettünk volna a jótevőknek is valami aprósággal kedveskedni, ezért oklevéllel és SZÍNtér-kitűzővel jutalmaztuk a segítőkészségüket. Felemelő volt számomra ez a pár hét – tette hozzá a megyei DÖK-elnök. 

Mint megtudtuk: a felajánlásokat a napokban szállítják el a megyei gyermekvédelmi központhoz, melynek munkatársai segítenek majd a szétosztásukban. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában