Kivitelezés

2022.09.18. 11:25

Részleges útfelújítás segíti a lakókat és a beruházókat Szolnokon

Megerősítik az alapot, hogy a nehézgépjárműveket is elbírja .

Mészáros Géza

A szakemberek már javában dolgoznak az Éva utcai buszmegálló és környékén

Fotó: Mészáros János

Amióta néhány éve lakóövezetté nyilvánították, jelentősen megnövekedett a járműforgalom az alcsiszigeti holt-tiszai városrész Vízpart körúti oldalán. A szilárd burkolatú utak és a csatornahálózat kiépítését követően a beruházások is megtalálták a területet. 

A hajdani kertvárosias üdülőzóna régi házai rendre megszépülnek, de új ingatlanok is egyre magasodnak. Javában épül a négycsillagos Riverstone wellnesshotel, kezdődik az óvodaépítés, illetve befektetők újabb gázlelőhelyek után is kutatnak. A kivitelezések megnövelték a nehézgépjármű-forgalmat is, emiatt a Vízpart körút kanyar előtti szakasza jelentős terhelésnek van kitéve, amit most részlegesen felújítanak. 

Az útjavítás két forrásból valósul meg: egyrészt a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. nyertes vis maior pályázatának keretéből, másrészt pedig a Vízpart körúti „kanyarban” dolgozó kőolaj- és földgázkitermelő O&GD Central Kft. szerződésben szereplő, úthelyreállításra vonatkozó közérdekű kötelességvállalásából. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában