Galériával

2022.10.28. 17:44

A szolnoki szakács- és cukrászképzéssel ismerkedett a lovagrend svájci elnöke

Pierre Alain Favre látogatásának célja a magyar szakács-, cukrász- és pincérképzés feltérképezése volt.

Az iskola diákjai számot adtak tudásukról Pierre Alain Favre előtt

Fotó: Nagy Balázs

Pierre Alain Favre, az Auguste Escoffier Lovagrend svájci szervezetének elnöke és a nemzetközi szervezet alelnöke tett látogatást péntek délelőtt a Szolnoki Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában. Látogatása célja a magyar szakács-, cukrász- és pincérképzés feltérképezése volt. Ez alkalomból az iskola diákjai számot is adtak tudásukról.

– Szakácsaink rendszeresen segítenek az Auguste Escoffier Tanítványai Lovagrend szolnoki szervezetének a francia vacsoraestek előkészületeiben – tudtuk meg  Földváriné Sugár Ildikó intézményvezetőtől.

Pierre Alain Favre szerint nagyon fontos az utánpótlásképzés a vendéglátásban.

– Már sok jót hallottam a szolnoki iskoláról, ezért élőben is mindenképpen szerettem volna látni, hogyan zajlik itt egy-egy gyakorlati óra – árulta el a szoljon.hu-nak Pierre Alain Favre.

– A fiatalok számára kellő motiváció jelenthet egy ilyen rangos eseményen való aktív részvétel, mint a lovagrend francia vacsoraestjei, hiszen a legjobbaktól leshetnek el mesterfogásokat – tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában