Nemzeti konzultáció

2022.10.26. 06:55

Érkeznek már a postaládákba a kérdőívek, de akár online is kitölthetőek

Hét, Magyarországot és a magyar családokat alapvetően érintő szankciós kérdésben kéri ki az emberek véleményét a kormány az új nemzeti konzultációban. A kérdőívek kiküldése az elmúlt hetekben kezdődött, így hamarosan mindenkihez, megyénk háztartásaihoz is megérkeznek a borítékok. A konzultációs kérdőíveket december 9-éig ingyenesen lehet visszaküldeni, ugyanakkor hamarosan online is ki lehet tölteni őket.

Molnár-Révész Erika

A konzultációs kérdőíveket december 9-éig ingyenesen lehet visszaküldeni, ugyanakkor hamarosan online is ki lehet tölteni őket

Forrás: Illusztráció

Fotó: Mediaworks

Legutóbb tavaly nyáron indított nemzeti konzultációt a kormány, akkor főként gazdasági témák – például a minimálbér, a családi adó-visszatérítés, a hitelmoratórium, valamint a migrációval és a hazai vakcinagyártással kapcsolatos kérdések – szerepeltek az íven. A járvány utáni életről szóló konzultáció alkalmával közel másfél millióan mondták el véleményüket a témában, a lakosok nyolcvanhárom százaléka postai úton, tizenhét százaléka pedig online válaszolt a kérdésekre.

Idén tizenkettedik alkalommal indít nemzeti konzultációt a kormány, most azért, hogy kikérje a lakosság véleményét az Oroszország ellen hozott brüsszeli energiaszankciók ügyében. Az íven hét kérdés szerepel, egyebek mellett a brüsszeli olajszankcióról, a nyersanyagokra és a gázszállításokra vonatkozó korlátozásokról, illetve a paksi atomerőmű bővítésének kérdéséről.

A kérdőíveket október közepén kezdték el kiküldeni, így hamarosan a Jász-Nagykun-Szolnok megyeiek postaládájába is megérkeznek.

Megkérdeztük: Ön kitölti a nemzeti konzultációs kérdőívet?

Ádám Csaba, Szolnok:

– Demokratikus országban élünk. Mindig örülök, ha valamilyen fontos témáról elmondhatom a véleményemet. Az én generációm ilyen közel hazánkhoz régen tapasztalt háborút. Úgy gondolom, hogy ezek a Brüsszel által hozott háborús szankciók nem jelentenek „békemegoldást” sem rövid, sem hosszú távon.

Ádám Csaba

Lászlóné Nagy Ilona, Szolnok:

– Európában kuriózum, hogy a magyar kormány a legfontosabb bel- és külpolitikai kérdésekben kikéri az emberek véleményét. Európa az orosz–ukrán háború miatt az elmúlt évtizedek legnagyobb válságát éli, így különösen fontosnak tartom, hogy a mostani nemzeti konzultáción én is elmondjam a véleményemet. Ugyanerre biztatok mindenkit.

Lászlóné Nagy Ilona

Varczag György, Szolnok:

– Nagyon örülök, hogy a kormánynak számít az emberek véleménye, szívesen elmondom, mit gondolok ezekről a kérdésekről. Szerintem azt most mindenki tudja, hogy nehéz helyzet állt elő az Ukrajnában dúló háború miatt. Ezért úgy vélem, össze kell fognunk, és úgy átvészelnünk ezt az időszakot. Ezért mindenképp kitöltöm a konzultációs ívet.

Varczag György

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában