Galériával

2022.10.09. 17:04

Erős emberek mérhették össze tudásukat Tiszaföldváron

Vasárnap délután Országos Herkules Kupa Döntőt szerveztek Tiszaföldvár főterén, ahol két megyei is igen jó esélyekkel indult; tiszaföldvári Czampel László, illetve a rákóczifalvai Kovács László. A résztvevők hat versenyszámban mérettették meg erejüket, melyről Darázs Ádám HSMA Hungarian Strongman Association magyar vezetője.

Köllő Judit

Fotó: Nagy Balázs

– Az itt látható verseny egy sorozatnak a döntője, ami azt jelenti, hogy a negyedik forduló eseményeit láthattuk – fejtette ki hírportálunknak Darázs László. 

– A versenyszámok a másodosztály eredményeinek felelnek meg, mely alapján eldől, hogy jövőre ki kerül a legjobbak közé. 

A vasárnap délután hat versenyző mérettette meg magát. Az első számot az óriás egykezesnek nevezzük, ahol 62 és 82 kilogrammos súlyt kellett egy perc alatt a legtöbbször felemelniük a versenyzőknek. Második versenyszámban két darab 130 kilós koffert 20 méteren keresztül cipeltek. A harmadik megmérettetésben a helyi polgárőrőrök autóját emelgették a sportolók, negyedik versenyszám a 25 kilós Thor kalapácsot maguk előtt tartották, majd hatszor megforgatták a 320 kilós traktorkereket, végezetül pedig a 155 kilogrammos hordót 120 centiméteren magasan kell átenniük egyik helyről a másikra.

Frissítés - 2022. 10. 10.

Végeredmény:

1. Kovács László (Rákóczifalva)
2. Sári Marci 
3. Gáleg Norbert 
4. Czampel László (Tiszaföldvár)
5. Hegymegi Attila 
6. Palágyi Dávid

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában