Erőművek Éjszakája

2022.10.28. 16:14

Megnyitotta kapuit a látogatók előtt a tiszabői napelempark

Az Erőművek Éjszakáján az ország hetven energetikai létesítményét látogathatták meg az érdeklődők.

Molnár-Révész Erika

Az E.ON munkatársai a település szélén álló napelemparknál mutatták be a rendszer működését az érdeklődőknek

Fotó: Majoros Árpád Csaba

Idén először a Tiszabőre telepített szociális naperőművet is megtekinthették a látogatók az Erőművek Éjszakáján. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által szervezett programsorozat keretében az ország hetven energetikai létesítménye nyitotta meg kapuit pénteken a látogatók előtt.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az E.ON-együttműködésében telepített naperőmű ebben az évben már a harmadik fűtési szezonját kezdte meg Magyarország egyik legszegényebbnek tartott településén. A rendhagyó fűtési támogatás segítségével a Tiszabőn élő, legkisebb gyermekeket nevelő családok jutnak korszerű, egészséges és biztonságos fűtéshez a téli hónapokban. A pénteki programnap során a a látogatókat három turnusban, buszokkal szállították ki a település szélén álló napelemparkhoz, ahol E.ON munkatársai adtak tájékoztatást az erőmű működéséről és céljáról.

Moravcsik László projektmenedzser és Tasi Krisztina helyi programvezető, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai beszélnek a szociális naperőmű programról
Fotós: Majoros Árpád Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában