Jászkunság

2022.11.21. 12:36

A megyei kormányhivatal is csatlakozott a hulladékcsökkentési héthez

Jó tanácsokat oszt közösségi oldalán a megyei kormányhivatal.

R. Á.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Vásárlás helyett kölcsönözzünk! Ha mégis vásárolunk, tartsuk észben a tudatos vásárlók tizenkét pontját. S lehetőség szerint keressünk ökocímkés termékeket.

Ilyen és ehhez hasonló jó tanácsokat oszt meg ezekben a napokban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal közösségi oldalán. A hivatal ugyanis csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, munkatársaik az akció idején, vagyis november 19. és 27. között minden nap egy-egy megszívlelendő üzenetet intéznek azokhoz, akik követik őket.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét elnevezésű programot minden évben november utolsó hetében rendezik meg. Ekkor egy teljes héten keresztül lelkes önkéntesek saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a termékek újrahasználatára, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára. Teszik mindezt természetesen a fenntartható jövő érdekében. A 2022. évi Hulladékcsökkentési Hét témája egyébként a textil.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában