Szolnok / Budapest

2022.11.23. 10:31

Dr. Berkó Attila főispán volt az egyesület díszvendége

A fórumon az orosz-ukrán háború okozta menekültkérdés is felmerült.

Hartai Gergely

Dr. Berkó Attila főispán

Forrás: Beküldött fotó

Utolsó idei összejövetelét tartotta hétfőn délután a Jászok Egyesületének elnöksége. A rendezvénynek a Pest megyei megyeháza adott otthont a fővárosban. Dr. Dobos László, a Jászok Egyesületének elnöke hírportálunknak elmondta, programjuk vendége volt dr. Berkó Attila, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal főispánja. 

– Úgy gondoltuk, megkérdezzük őt arról, hogy mit csinál ma egy főispán, milyen feladatai vannak. Megtudtuk tőle, hogy az illegális szemétlerakás ellen milyen főbb intézkedéseket lehetne tenni – ismertette az elnök. Miután hozzátette, a fórumon az orosz–ukrán háború okozta menekültkérdés is felmerült. 

– A főispán tájékoztatása szerint jelenleg háromszáznyolcvan Ukrajnából érkezett menekült tartózkodik megyénkben. Azt gondolom, a komoly szakmai tartalom mellett a kötetlen, barátságos beszélgetésre is alkalom nyílt – összegezte szavait dr. Dobos László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában